UHA
Trg bana J. Jelačića 3/1
Zagreb 10 000-HR
OIB: 011526 49 489

tel
+385 (1) 55 09 705

fax
+385 (1) 48 16 197

kontakt

Copyright © UHA 2016
Istaknuto
Istaknuto
N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonskog rješenja REKONSTRUKCIJE I SANACIJE GRAĐEVINE BIVŠE TVORNICE DTR-a U KRAJIŠKOJ 20 U ZAGREBU
 
Udruženje hrvatskih arhitekata poziva svoje članove na prijavu programa iz područja arhitekture i urbanizma
 
Najbolji pregled prošlogodišnje arhitektonske produkcije u nacionalnom spomeniku arhitekture!
 
Medijski partner Udruženja hrvatskih arhitekata
 
Aktualno
rujan - 2016
Sika sustavi podova za javne i industrijske objekte
22. rujan 2016.

Udruženje hrvatskih arhitekata u suradnji s poduzećem Sika Croatia d.o.o. organizira stručno predavanje na temu: Sika sustavi podova za javne i industrijske objekte u utorak 27. rujna s početkom u 17:15 u prostoru Udruženja hrvatskih arhitekata, Trg bana Josipa Jelačića 3/1.

 
Igra u otvorenom prostoru
21. rujan 2016.

Međunarodni stručni skup „Igra u otvorenom prostoru“ te međunarodnu izložbu „Zelena infrastruktura“.

 
NATJEČAJ za izradu idejnog urbanističko – arhitektonsko - krajobraznog rješenja: Park 12 branitelja sa spomen obilježjem u Lepoglavi
19. rujan 2016.

Predmet i svrha natječaja je dobivanje najkvalitetnijeg urbanističko – arhitektonsko - krajobraznog rješenja za Park 12 branitelja sa spomen obilježjem u Lepoglavi, na način da se formira novi park sa spomen obilježjem kako bi se odala počast palim lepoglavskim braniteljima. Park bi bio dopuna novom vizualnom identitetu i vrijednoj baštini Grada Lepoglave koja će time dobiti visokovrijedan suvremeni javni prostor i novu točku okupljanja građana i posjetitelja. Odabrano rješenje će poslužiti kao stručna pologa za potrebnu projektno - tehničku dokumentaciju.

 
Drugi Dani lokalnog angažmana
13. rujan 2016.

U Šibeniku od 23. do 25. rujna 2016. godine, u organizaciji Sobe DAŠ i Zavičajne škole, održat će se drugi Dani lokalnog angažmana.

 
OTVORENI GRAD 2016 - Intervencije u javnom prostoru Pule
08. rujan 2016.

Program projekta "OTVORENI GRAD - intervencije u javnom prostoru Pule" kojeg je pokrenula arhitektica Breda Bizjak u Društvu arhitekata Istre (Dai Sai) održat će se od 9. do 11. rujna 2016. na više lokacija u centru grada: "TERASA TRŽNICA" /Robna kuća Pula/, "EX KINO BEOGRAD" /Giardini/ te "KUĆA BEZ KROVA" /Ul. Hermana Dalmatina 5/. 

 
N A T J E Č A J za izradu idejnog arhitektonskog rješenja REKONSTRUKCIJE I SANACIJE GRAĐEVINE BIVŠE TVORNICE DTR-a U KRAJIŠKOJ 20 U ZAGREBU
07. rujan 2016.

CILJ NATJEČAJA je dobivanje najboljeg arhitektonskog idejnog rješenja s maksimalnom iskorištenosti uličnog volumena građevine koji je prema konzervatorskim smjernicama potrebno očuvati i restaurirati mu vrijedno izvorno oblikovanje, te rekonstrukcija preostalog dijela građevine: uklanjanje postojeće dvorišne izgradnje te smještaj preostalih planiranih programskih sadržaja u novu dogradnju koja će s restauriranim uličnim volumenom sačinjavati integralnu cjelinu.

 
srpanj
Zagrebačka ARTUR radionica – Imaginacija
14. srpanj 2016.

Najavljujemo ARTUR radionicu za studente s temom Imaginacija koja će se održati u Društvu arhitekata Zagreba 12.,13. i 14. rujna 2016. godine.


 
lipanj
MODELIRANJE PROSTORA – Mediji komunikacije u planiranju prostora
30. lipanj 2016.

Tribina MODELIRANJE PROSTORA – Mediji komunikacije u planiranju prostora održat će se u utorak, 5. srpnja 2016. u 18 sati u Udruženju hrvatskih arhitekata, Trg bana J. Jelačića 3/I. Gosti tribine su predstavnici javnih ustanova i civilnih udruga

koji će uz moderatore tribine, Bojana Linardića, Kristine Perkov i Vesne Poljančić, povesti raspravu o metodama i alatima kojima danas raspolažu prostorni planeri i urbanisti, preispitati trenutne mogućnosti za unaprjeđenje sustava prostornog uređenja u Republici Hrvatskoj, predvidjeti buduće težnje za stvaranje učinkovitih okvira za prostorni razvoj, kroz jačanje participativnosti svih sudionika procesa i integralno sagledavanje učinaka budućih procesa.

 
Nenad Fabijanić - POSTAMENTI
20. lipanj 2016.

Otvorenje izložbe održat će se 29.6.2016. u 19 sati u Studiju Moderne galerije "Josip Račić", Margaretska 3

 
Udruženje hrvatskih arhitekata poziva svoje članove na prijavu programa iz područja arhitekture i urbanizma
16. lipanj 2016.

Na ovaj poziv mogu se prijaviti programi koji ulaze u opis djelatnosti Udruženja hrvatskih arhitekata kao što su: gostujuća predavanja, radionice, tribine, izdavački projekti, izložbe. Programi se trebaju referirati na dolje navedene teme i moraju se ostvariti u 2017. godini.

 
Promocija knjige "Le Corbusier i hrvatska škola arhitekture"
14. lipanj 2016.

Promocija knjige autora Vedrana Ivankovića održat će se u ponedjeljak, 20. lipnja 2016. u 18 sati u Muzeju suvremene umjetnosti, Avenija Dubrovnik 17, u dvorani Gorgona.

 
Otvara se 7. međunarodni festival dizajna Dan D
09. lipanj 2016.

Od 10. lipnja do 12. lipnja 2016. u prostoru Pogona Jedinstvo i kluba Močvara na Savskom nasipu održat će se 7. međunarodni festival dizajna Dan D! Ovogodišnji je Dan D otvoreni dizajn postavio kao polazišnu točku za tematiziranje koncepta otvorenog dizajna u užem kontekstu dizajnerske struke, te unutar šireg društvenog konteksta i procesa ‘otvaranja’ dizajna.

 
Objavljena je knjiga ''GRAD (NI)JE KUĆA''
06. lipanj 2016.

U nakladi izdavačke kuće UPI2M BOOKS objavljena je knjiga 'GRAD (NI)JE KUĆA. O dijalogu između novog i starog Splita / urbanistička predigra', autorice Ane Šverko, koja na svjež način prikazuje odnos Dioklecijanove palače i suvremenog grada

 
Promocija znanstvene monografije ''Burgologija''
03. lipanj 2016.

HRVATSKI INSTITUT ZA POVIJEST, ZAGREB

Poziva Vas na predstavljanje znanstvene monografije

BURGOLOGIJA

SREDNJOVJEKOVNI UTVRĐENI GRADOVI KONTINENTALNE HRVATSKE

autora dr. sc. Zorislava Horvata

 
Predstavljanje nagrađenih radova Natječaja za uređenje Ulice Ljerke Šram na Savici
02. lipanj 2016.

Društvo arhitekata Zagreb Vas poziva na predstavljanje nagrađenih radova na natječaju za idejno arhitektonsko-urbanističko rješenje uređenje Ulice Ljerke Šram na Savici, pilot natječaju projekta Zagreb za mene, koji najavljuje ciklus od 17 natječaja i intervencija u javnim prostorima na području cijelog grada Zagreba.

 
Produženje roka za prijavu projekta za dodjelu nagrade ARTUR
02. lipanj 2016.

Društvo arhitekata Zagreba produžilo je rokove za prijavu projekta za dodjelu nagrade ARTUR do 1. srpnja 2016. dok će se ovogodišnja konferencija ARTUR – Arhitektura i turizam pod temom - Rehabilitacija prostora - održati u rujnu u Zagrebu.

 
svibanj
Na Venecijanskom bijenalu otvorena hrvatska izložba to trebamo – to radimo
31. svibanj 2016.

U okviru 15. međunarodne izložbe arhitekture – Venecijanskom bijenalu, u prostorima Arsenala, 27.5.2016 otvorena je izložba to trebamo - to radimo, čija je glavna tema Izvješća s bojišnice.

 
Otkrivanje Dalmacije 2
24. svibanj 2016.

Institut za povijest umjetnosti – Centar Cvito Fisković, poziva vas na sudjelovanje u tjednu znanstvenih i stručnih događanja pod naslovom OTKRIVANJE DALMACIJE 2

 
Izložba: ''Željezo i papir''
24. svibanj 2016.

U utorak, 24. svibnja 2016., u HDLU, u galeriji Bačva, u 20 sati otvara se izložba Jagode Buić naziva Željezo i papir. 

 
Dani lokalnog angažmana u Šibeniku
24. svibanj 2016.

Sekcija mladih arhitekata i studenata arhitekture pri Društvu arhitekata Šibenik Vas poziva na Dane lokalnog angažmana! Gradski dnevni boravak koji će se održati u Šibeniku od 25.5. do 27.5. 2016. godine, u organizaciji Zavičajne škole i Sobe DAŠ.